ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ (ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ) ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ.
Ανοίξτε το πιο κάτω αρχείο και διαβάστε τι συμβολίζει το κάθε ένα περίεργο σύμβολο που βλέπουμε :
 
ΠΑΤΉΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ--------> ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΩΝ   
 
ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ - ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΛΕΚΕΔΩΝ
Για να αφαιρέσετε δύσκολους λεκέδες απο τα ρούχα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δύο πολυκαθαριστικά υγρά SUPER BAK και DIP που διαθέτουμε. Πέραν των άλλων εφαρμογών τους (δάπεδα, επιφάνειες, κ.λ.π.) βάζοντας μια μικρή ποσότητα πάνω στον λεκέ του ρούχου και στην συνέχεια βάζοντας το ρούχο στο πλυντήριο δεν θα μείνει ίχνος λεκέ στο ρούχο. Ιδανικό για λεκέδες από λάδι, γράσο, μελάνι , κ.λ.π. Επίσης μπορείτε να βάλετε ένα φλιτζανάκι του καφέ σε κάθε πλύση μαζί με το απορρυπαντικό για καλύτερα αποτελέσματα στο πλύσιμο όλου του πλυντηρίου.
 
ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΠΛΥΝΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΑΤΑ
Μπορούμε εύκολα να προφυλάξουμε τα πλυντήρια μας (ρούχων και πιάτων) από τις επικαθίσεις αλάτων στα τοιχώματα τους και στις σωληνώσεις , οι οποίες προκαλούν σοβαρότατες βλάβες που στοιχίζουν σημαντικά ποσά σε επισκευές. Για να αποφύγουμε λοιπόν τέτοιες βλάβες είναι καλό κάθε 2-3 μήνες (ανάλογα με την συχνότητα που χρησιμοποιούμε το πλυντήριο, μπορούμε να μειώσουμε το διάστημα σε μια φορά το μήνα) να βάζουμε το πλυντήριο να κάνει μία πλήρη πλύση στους 90 βαθμούς , προσθέτοντας ποσότητα υγρού αφαλατικού (δες στα εξειδικευμένα προϊόντα) Κ-461. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε και σωστή αφαλάτωση στο πλυντήριο αλλά επίσης θα έχουμε και σωστή καταπολέμηση των μικροβίων που δύσκολα καταπολεμούνται σε θερμοκρασίες πλύσης κάτω των 60 βαθμών που πολύ συχνά κάνουμε με σκοπό την πιο οικονομική χρήση και την μείωση της κατανάλωσης ρεύματος.  
 
ΜΙΚΡΟΦΙΜΠΡΑ ΓΙΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΜΑ
O σωστός τρόπος ξεσκονίσματος είναι αυτός που μαζεύει τη σκόνη συγκεντρώνοντας την στο ξεσκονόπανο . Γι αυτό το λόγο θα πρέπει το ξεσκονόπανο μας να είναι ελαφρώς υγρό , διαφορετικά η σκόνη απλά θα διασκορπιστεί με αποτέλεσμα και να ξανακαθίσει στο σημείο που ξεσκονίζουμε αλλά και να την εισπνεύσουμε. Αν θέλετε ταυτόχρονα με το ξεσκόνισμα να κάνετε και μια απολύμανση των επιφανειών, μπορείτε να βρέξετε το ξεσκονόπανο με ένα διάλυμα που θα ετοιμάσετε εύκολα μόνοι σας αναμειγνύοντας 1 μέρος νερό, ένα μέρος ξύδι και μια σταγόνα λεμόνι. Για ακόμα καλύτερη απολύμανση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό απολυμαντικό το οποίο έχει έγκριση απο τον ΕΟΦ και πιστοποίηση HACCP (χρήση σε  μονάδες εστίασης). 

Ιδανικά για ξεσκόνισμα είναι τα πανάκια μικροφίμπρα που κυκλοφορούν στην αγορά με τα οποία μπορείτε όχι μόνο να ξεσκονίσετε αλλά και να καθαρίσετε διάφορες επιφάνειες από δαχτυλιές κλπ όπως πόρτες, τοίχους, αλουμίνια χωρίς άλλο καθαριστικό προϊόν, παρά με σκέτο νεράκι.

Προσοχή: για να τα διατηρούμε αποτελεσματικά τα πανάκια μικροφίμπρα και τις σφουγγαρίστρες από ίδιο υλικό ,  για πολύ καιρό,  πρέπει να τα πλένουμε με σκόνη πλυσίματος στο χέρι και με χλιαρό νερό και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να βάζουμε πάνω τους μαλακτικό (γι αυτό δεν πρέπει να τα βάζουμε στο πλυντήριο) γιατί χάνουν τις " μαγικές"  τους ιδιότητες!! Επίσης καταστρέφονται όταν έρχονται σε επαφή με χλώρια (χλωρίνες).

ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ

Αφού κάνετε την απόψυξη του καταψύκτη και απομακρύνετε πάγους και νερά από τον θάλαμο μ σκουπίστε και στεγνώστε τα τοιχώματα με χαρτί κουζίνας ή με ένα wettex. Στη συνέχεια ψεκάστε τα τοιχώματα με μαγειρικό λάδι και με ένα χαρτί κουζίνας αφήστε ένα λεπτό στρώμα λαδιού στα τοιχώματα. Την επόμενη φορά που θα ξανακάνετε απόψυξη ο πάγος θα αφαιρείτε πολύ πιο εύκολα.

ΕΞΥΠΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Η κλεισούρα ή ακόμα και το ότι μερικά μπάνια δεν διαθέτουν παράθυρο για να αεριστεί ο χώρος μπορεί να οδηγήσουν πολύ πιο εύκολα στην κακοσμία του μπάνιου.Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Μπορούμε να αγοράσουμε ένα αποσμητικό χώρου, ωστόσο μερικούς ανθρώπους αυτά τα αρώματα τους ενοχλούν πολύ. Υπάρχει, λοιπόν, μια εναλλακτική λύση που σίγουρα δεν την έχετε σκεφθεί. Να αρωματίσετε το χαρτί τουαλέτας!

Πως; Αγοράστε ένα έλαιο της αρεσκείας σας και βάλτε λίγες σταγόνες μέσα στο σκληρό ρολό που έχει το χαρτί. Έτσι θα αναδύει συνέχεια μια ωραία μυρωδιά

ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ : Ο βασιλιάς της βρωμιάς.

Έκπληξη είχε προκαλέσει μια έρευνα που είχε γίνει πριν από λίγο καιρό η οποία είχε αποκαλύψει ότι ανάμεσα στα πιο βρώμικα αντικείμενα μέσα σε ένα σπίτι είναι τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα. Μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο αυτό το εύρημα. Τα σφουγγαράκια κουζίνας είναι τα πιο μολυσμένα οικιακά αντικείμενα. Συγκεκριμένα είναι 200 χιλιάδες φορές πιο μολυσμένα από τα καθίσματα της τουαλέτας!

Πιο βρώμικο δεν γίνεται :  Τον μεγάλο κίνδυνο που «εγκυμονούν» τα σφουγγαράκια της κουζίνας για την ανθρώπινη υγεία επιβεβαιώνει τώρα έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Συμβουλίου Υγιεινής της Βρετανίας. Οι ερευνητές εξέτασαν σπίτια σε πολλές χώρες σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη. Το σφουγγαράκι της κουζίνας αναδείχτηκε «πρωταθλητής» της βρωμιάς αφού, όπως διαπιστώθηκε, διαθέτει 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα. Όπως μάλιστα αναφέρουν οι ερευνητές, ορισμένα από αυτά τα βακτήρια είναι πολύ επικίνδυνα αφού μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παθήσεις όπως το σύνδρομο Guillain-Barré που συνδέεται με παράλυση.  Άλλη μια αρνητική έκπληξη είναι η παρουσία των πιάτων και των ξύλων κοπής στον κατάλογο των πιο βρόμικων αντικειμένων μέσα στο σπίτι. Ακόμη και μετά το πλύσιμό τους, τα πιάτα και τα ξύλα κοπής εξακολουθούν να «φιλοξενούν» εκατομμύρια βακτήρια. «Καλύτερα να κόβετε τα λαχανικά σας στο κάθισμα της τουαλέτας παρά επάνω στα ξύλα κοπής» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί.

Η λύση : Χρησιμοποιώντας ένα απλό απολυμαντικό όπως το QUESTO ANTIΒΑC μπορούμε να εξουδετερώσουμε βακτήρια όπως : staphylococcus aureous, E-coil, Pseudomonas aeniginosa, Enterococcus Hiras, Listeria, Monocytogene, Salmonela, μύκητες όπως : Candida albicans, Fungi, Yeast, Ευρώτες. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι απόλυτα ασφαλές για χρήση σε επιφάνειες προετοιμασίας φαγητού και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Είναι εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Φ. και με κόστος μόλις 2,00€ / 500ml μπορούμε να απαλλαγούμε από όλα τα πιο πάνω επικίνδυνα για την υγεία μας βακτήρια και κυρίως να προστατέψουμε την ευαίσθητη υγεία των παιδιών μας.

ΚΡΥΦΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟ ........... ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ  

Τα πλυντήρια πιάτων παρέχουν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη επικίνδυνων μυκήτων, λένε οι ειδικοί. Η υγρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες παρέχουν το ιδανικό περιβάλλον για δύο είδη μυκήτων που μπορεί να αναπτυχθούν και σε άλλα οικιακά είδη, όπως τα πλυντήρια ρούχων και οι συσκευές του καφέ. Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Fungal Biology», στα λάστιχα της πόρτας του 62% των πλυντηρίων πιάτων που εξετάστηκαν, υπήρχαν οι μύκητες exophiala dermatitidis και exophiala haeomuriformis. Οι δύο μύκητες μπορεί να προσβάλλουν τον άνθρωπο προκαλώντας δερματικά ή καρδιολογικά συμπτώματα, ενώ ειδικά ο exophiala dermatitidis μπορεί να προκαλέσει και αποστήματα στον εγκέφαλο. Έχει επίσης διαπιστωθεί πως μπορεί να αποικίσει στους πνεύμονες των πασχόντων από κυστική ίνωση, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις έχει κοστίσει τη ζωή ανθρώπων που δεν έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα. Και τα δύο είδη επέδειξαν αξιοσημείωτη αντοχή στη θερμότητα, τις υψηλές συγκεντρώσεις αλάτων και στα καθαριστικά των πλυντηρίων πιάτων. Η αντοχή αυτή εξηγεί γιατί επέζησαν ακόμα και σε θερμοκρασίες 80 βαθμών Κελσίου και παρά την χρήση των πιο «δυνατών» καθαριστικών προϊόντων που υπάρχουν. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως είναι ένας συνδυασμός ιδιοτήτων, ο οποίος δεν έχει παρατηρηθεί άλλη φορά σε μύκητες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 189 δείγματα που ελήφθησαν από σπίτια σε 101 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα 102 από τα δείγματα ελήφθησαν από πόλεις της Σλοβενίας, 42 από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, 16 από την Βόρειο και Νότιο Αμερική, 5 από το Ισραήλ, 10 από τη Νότιο Αφρική, 7 από την Άπω Ανατολή και 7 από την Αυστραλία. 

«Η εκτενής παρουσία των μυκήτων exophiala σε συσκευές που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια υποδηλώνει ότι οι μικροοργανισμοί αυτοί έχουν εισέλθει σε μια εκπληκτική εξελικτική διαδικασία, που στο μέλλον θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Πολόνα Ζαλάρ, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα, στη Σλοβενία . Και εδώ η λύση έρχεται με το πιο πάνω απολυμαντικό QUESTO με το οποίο μπορούμε να εξουδετερώσουμε τους μύκητες που μαζεύονται στο πλυντήριο , αρκεί να ασχοληθούμε μια φορά τον μήνα με την καθαριότητα ορισμένων χώρων που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την υγεία μας.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΑΜΨΗ ΣΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΑΣ.

Αν κατά το σφουγγάρισμα των δαπέδων με κεραμικά πλακάκια προσθέσετε λίγο μαλακτικό ρούχων που έχετε στο σπίτι σας, τα δάπεδα θα αποκτήσουν αστραφτερή όψη χωρίς κόπο και επιπλέον χρήματα για ειδικά καθαριστικά

ΠΟΛΥ ΒΡΟΜΙΚΑ ΡΟΥΧΑ - ΔΟΣΗ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟΥ

Αν τα ρούχα είναι πολύ βρώμικα, βάλε περισσότερο απορρυπαντικό.Μέγα λάθος. Και αυτό γιατί περισσότερο απορρυπαντικό σημαίνει περισσότερη σαπουνάδα, η οποία με τη σειρά της είναι πολύ δύσκολο να ξεβγαλθεί, συγκεντρώνει περισσότερη βρώμα, ενώ ταυτόχρονα κάνει πιο σκληρά τα ρούχα. Γι' αυτό, μην υπερβάλλεις ποτέ στις προτεινόμενες δόσεις γιατί μόνο προβλήματα θα δημιουργήσεις

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΘΑ ΕΧΩ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΡΟΥΧΑ ?

Μπορεί κάτι τέτοιο να  φαίνεται λογικό σε πρώτη ανάγνωση, να είστε όμως σίγουροι ότι το μόνο που θα καταφέρετε έτσι είναι να αφήσετε πάνω στα ρούχα μια σκληρή στρώση υλικού, η οποία δεν θα φύγει εύκολα, δεν θα σε στεγνώνει εύκολα μετά το πλύσιμο, ενώ επιπλέον θα... έχουν αποκτήσει τα ρούχα άσχημη οσμή σε αντίθεση με το ζητούμενο.